Месо от кенгуру със зеленчуци и кафява леща
Ако сте ценители на разнообразната кухня и искате да опитате всичко, това е вашата рецепта. За повечето хора консумацията на екзотични животински продукти е неприемлива, но в много страни месо, като кенгурово например, присъства редовно на трапезата. Предлагаме ви една интересна рецепта, а вие винаги може да замените кенгуровото месо с друго и все пак да се насладите на вкусното ястие.
Необходими продукти:
за месото:
- 1 супена лъжица зехтин
- 500 грама филе от кенгуру
- сол и черен пипер на вкус
За лимоновото масло:
- 100 грама безсолно масло
- 1 чаена лъжица лимонов сок
- 2 чаени лъжици магданоз
- щипка сол
За зеленчуците:
- 1/4 чаена чаша зехтин
- 2 глави червено цвекло
- 6 дребни моркова
- 1/2 чаена чаша кафева леща от консерва
за дресинга:
- 4 скилидки чесън
- 60 мл зехтин
- 10 мл винен оцет
- сол и черен пипер на вкус
- 100 грама печени орехи
- магданоз
Начин на приготвяне:
Започнете с приготвянето на лимоновото масло. В купата на миксера сложете маслото и разбийте, докато се получи кремообразна текстура. Добавете лимоновия сок, ситно нарязания магданоз и солта. Разбъркайте добре, докато се смесят всички съставки. Увийте в стреч фолио и приберете в хладилник за 2 часа.
Измийте добре морковите и ги оставете цели. Цвеклото почистете и нарежете в желана от вас форма. В тава сложете кореноплодните, добавете чесъна на скилидки (от продуктите за дресинга) и зехтина. Подправете и разбъркайте, за да могат всички съставки да поемат от мазнината. Запечете за 30 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса.
Вземете опечените скилидки чесън и ги нарежете на тънки филийки. Сложете ги в буркан и добавете 60 мл зехтин, оцета, сол и черен пипер. Разклатете съда, за да се комбинират съставките.
Загрейте 1 супена лъжица зехтин в голям тиган на средна степен.
Овкусете филето от кенгуру със сол и черен пипер. Запечатайте го в тигана за 5 минути от всяка страна, ако го предпочитате алангле, или продължете да готвите, докато получи желания от вас вид.
След като сте опекли месото по ваш вкус, го оставете да почине за 10 минути.
Идва време да се сглоби ястието. При кореноплодните зеленчуци изсипете лещата и овкусете с дресинга от буркана. Сложете в чиния.
Нарежете месото на тънки филийки и го подредете върху зеленчуците. Поръсете с орехите и листенцата магданоз.
Върху месото сложете 1 лъжица от лимоновото масло.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: k-roo.com.au
Коментари към Месо от кенгуру със зеленчуци и кафява леща