Лимонов пунш с бяло вино
Необходими продукти:
- 50 милилитра лимонов сок
- 1 ябълка
- кубчета лед
- 50 милилитра сок от лайм
- 100 милилитра водка
- 750 милилитра сухо бяло вино
- 300 милилитра лимонада
- 2 лайма
- сока от 2 лимона
- 2 праскови
Начин на приготвяне:
Обелете корите на 1 лимон и 1 лайм, месестата им част почистете от ципите.
Ябълките обелете, разрежете на 4 части, отстранете сърцевината със семената. Сложете в съда на блендер и накълцайте ситно с помощта на съответната приставка.
От останалите лайм и лимон изцедете сока.
Прасковите почистете от костилките, едната превърнете в пюре, което прецедете след това, а другата нарежете на тънки парчета.
В голям съд налейте виното и водката, добавете по едно неголямо парче от лайма и лимона, ябълките, резените праскова, месестата част от цитрусите.
Последен сложете сока от праскови, затворете съда с капак и приберете за 12 часа в хладилника (или оставете на студено място).
Когато това време изтече, извадете цитрусовите кори от купата, в нея налейте сока от лайма и лимона, охладената лимонада и кубчета лед.
Прелейте напитката в кана и поднесете.
Наздраве!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
Коментари към Лимонов пунш с бяло вино