Кесадия с авокадо, яйце и бекон
Необходими продукти:
- 200 грама бекон, нарязан на кубчета
- 4 арабски питки
- 4 яйца
- 1 голямо авокадо, разполовено и нарязано на филийки
- 1/2 чаена чаша настърган кашкавал
- сол и прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
- Запечете бекона в тиган на силен огън, докато покафенее и стане леко хрупкав.
- Прехвърлете го върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
- Върнете тигана на котлона и намалете температурата до средно висока.
- Поставете питката в него и подредете филийките авокадо в едната й половина така, че да образуват гнездо. Нека краищата им се застъпват, за да не изтече яйцето.
- Чукнете 1 яйце в гнездото, отгоре поръсете с парченца бекон и настърган кашкавал. Подправете със сол и прясно смлян черен пипер.
- Сгънете питката и оставете кесадията да се запече около 4 минути до златисто кафяв цвят. Внимателно обърнете от другата страна и отново запечете.
- Извадете от тигана и повторете с останалите питки.
- Поднесете кесадията гореща, гарнирана с пресен магданоз и резенчета лайм.
Приятен апетит!
Още по темата:
Коментари към Кесадия с авокадо, яйце и бекон