Каракуда с лук в сметана
Необходими продукти:
4 каракуди
1 глава лук
2-3 супени лъжици олио
300 грама заквасена сметана
1 морков
сол, черен пипер, подправки за риба и/или други на вкус
магданоз за украса
резени лимон
Начин на приготвяне:
Почистете рибата.
Прибавете сол, черен пипер и други подправки към сметаната. Разбъркайте.
Обелете лука, нарежете го на ситно и задушете в олио заедно с настъргания морков. Със сместа напълнете рибата.
Застелете дъното на тава с фолио или пергамент и намажете с олио. Подредете рибите, полейте със сметаната и оставете да престоят около 15 минути, за да поемат вкусовете и ароматите. Подредете парченца лимон по повърхността. След това изпечете в загрята до 180 градуса фурна за около час.
Поднесете ястието, поръсвайки с нарязан пресен магданоз.
Добър апетит!
Коментари към Каракуда с лук в сметана