Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Задушен черен корен в масло

Задушен черен корен в масло

Задушен черен корен в масло - изображение

Необходими продукти:


  • 500 грама суров черен корен
  • сок от един лимон
  • сол, черен пипер
  • 30 грама краве масло
  • магданоз
  • 1 скилидка чесън

 

Начин на приготвяне:

 

Накиснете корените в подсолена вода за 30 минути и ги обелете. Сменете водата и ги сварете. Отцедете, в тиган сгорещете масло и запържете корените, нарязани на парченца.

Добавете сол, черен пипер, нарязани магданоз и чесън. Подправете с лимонов сок, разбъркайте и задушете ястието за 15 минути. Охладете, разсипете в чинии и поднесете корените, гарнирани е резенче лимон.

Добър апетит!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.buonissimo.org

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХрани и ястияЛайфстайлСнимкиЛюбопитноЕ-тата в хранитеРецептиЗдравни съветиИсторияБотаникаНовиниХранене при...