Задушен черен корен в масло
Необходими продукти:
- 500 грама суров черен корен
- сок от един лимон
- сол, черен пипер
- 30 грама краве масло
- магданоз
- 1 скилидка чесън
Начин на приготвяне:
Накиснете корените в подсолена вода за 30 минути и ги обелете. Сменете водата и ги сварете. Отцедете, в тиган сгорещете масло и запържете корените, нарязани на парченца.
Добавете сол, черен пипер, нарязани магданоз и чесън. Подправете с лимонов сок, разбъркайте и задушете ястието за 15 минути. Охладете, разсипете в чинии и поднесете корените, гарнирани е резенче лимон.
Добър апетит!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.buonissimo.org
Коментари към Задушен черен корен в масло