Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Домашна юфка, замесена с прясно мляко и яйце

Домашна юфка, замесена с прясно мляко и яйце

Домашна юфка, замесена с прясно мляко и яйце - изображение

Необходими продукти:

  • 1 чаена чаша брашно
  • 1 яйце
  • 2 супени лъжици прясно мляко
  • голяма щипка сол

 

Начин на приготвяне:

Изсипете брашното върху кухненския плот и направете вдлъбнатина в средата. Разбийте яйцето със солта и млякото, след което старателно налейте сместа в свободното пространство, образувало се в брашното.

Започнете да съединявате сухата съставка с течната смес, замесвайки тесто (то трябва да бъде твърдо). Сложете го в купа и покрийте с кърпа, която сте намокрили с гореща вода (тя не трябва да докосва тестото).

Двадесет минути по-късно го разточете тънко. Тестото ще е омекнало и ще е станало еластично, което означава, че разточването ще бъде лесно. По време на процеса обръщайте листа и го поръсвайте с по малко брашно.

След това е необходимо да изсушите от двете страни кората. За целта я оставете върху суха кърпа за около 30-40 минути (времето зависи от температурата на въздуха), като междувременно обръщате няколко пъти.

Когато тестото изсъхне достатъчно, навийте го на руло и нарежете на ивици, които трябва да се разпръснат върху хартия или тъкан, за да се изсушат напълно, ако юфката ще се съхранява. Може да я сварите и веднага, с прясно мляко и масло се получава много вкусно.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: lovecook.me

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти