Домашен ябълков оцет със стафиди и мед
Необходими продукти:
5 килограма сладки ябълки (зимни сортове), настъргани заедно с кората и сърцевината
1 литър топла преварена вода
100 грама светли стафиди
4 супени лъжици захар
3 супени лъжици мед
Начин на приготвяне:
Сложете настърганите ябълки в подходящ съд и налейте водата. Сложете стафидите и захарта. Покрийте с марля и оставете на тъмно и топло място за 10 дни. Разбърквайте 2 - 3 пъти дневно с дървена лъжица (шпатула).
След като минат 10-те дни, прецедете с помощта на чиста марля в чист съд. Изстискайте добре останалата каша. Отново покрийте съда с марля и оставете да престои още 5 дни на тъмно и топло. След това добавете меда, разбъркайте и затворете. Приберете на тъмно и топло място за месец и половина - два. След този период прецедете оцета, прелейте в чисти бутилки, затворете плътно и съхранявайте на хладно.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Премахнете гъбичките по ноктите на краката със сода и оцет
- Ябълковият оцет помага и при вагинални гъбички
- Използвайте ябълков оцет срещу пресипнал глас
- Ябълковият оцет е ефективно средство за отслабване
- Ябълковият оцет помага в борбата срещу акнето
- Ябълков оцет в домашни условия
- Домашен ябълков оцет (без дрожди)
- За почистване на лицето и против миризма на краката използвайте ябълков оцет
- Облекчете синузита с ябълков оцет и лют червен пипер
Коментари към Домашен ябълков оцет със стафиди и мед