Да си сварим по чаша чай в различните точки на света - Първа част

Изглежда, че чаят е любима напитка по целия свят. Самото му приготвяне и поднасяне обаче е различно навсякъде и дори на места се превръща в цяла традиция.
Предлагаме ви да си сварим по чаша чай в различните точки на света и да се насладим на ароматната топла напитка заедно.
Започваме с Япония. Чаят "матча" се приготвя от висококачествени листа зелен чай.
Отиваме в Индия, за да ви покажем чая "дарджилинг". Растението за направата му расте в планинските части на страната в Хималаите.
За британците ще кажем, че обичат да добавят мляко към черния чай, за да се получи приятен кремав цвят.
В Турция напитката се поднася в малки стъклени високи чаши с бучка захар.
Тибетският чай е солен и се прави с мляко и масло от як. Има горчив привкус.
В Мароко много обичат да пият зелен чай с мента.
В Хонконг добавят към напитката кондензирано мляко. Поднасят я охладена или с кубчета лед.
В Тайван може да се насладите и на топъл, и на студен чай. Важни са топчетата от тапиока.
В Щатите предпочитат напитката със захар и лимон, а за повече нежност може да добавят и сода. Обичат черен чай.
Любимият чай на руснаците също е черният. И да е по-силничък...
Останете с нас и във втората част от чаеното ни пътешествие, когато ще посетим Катар, Кувейт, Мавритания и още интересни места :)
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Любопитни факти от кулинарния свят
- Пийте чай от джоджен срещу разстройство и стомашни проблеми, дори и при деца
- Листа от къпина - ползи и приложение
- Чай от лайка като лекарство
- Комбинирайте чай от лайка със сода, за да излекувате болното си гърло
- Орфеево цвете, Родопски силивряк, Родопска хаберлея, Каберлия, Китара, Стирака, Шапива билка
- Невен
- Мента
- Липа
- Чай
- Боядисайте текстил с чай
Коментари към Да си сварим по чаша чай в различните точки на света - Първа част