Бананов сос с куркума и джинджифил (за месо)
Необходими продукти:
- 1 голям банан
- 1 глава стар лук
- 3 супени лъжици лимонов сок
- 2 супени лъжици соев сос
- 3 супени лъжици зехтин
- 1/2 чаена лъжица сух джинджифил
- 1/2 чаена лъжица куркума
- черен пипер (или смес от различни видове пипер) на вкус
- 1/2 чаена лъжица индийско орехче
Начин на приготвяне:
Обелете банана и го намачкайте в купа. Към пюрето добавете всички подправки (джинджифила, куркумата, черния пипер и индийското орехче), налейте лимоновия сок.
Изпържете нарязания лук в зехтина, налейте соевия сос, смесете с плодовата маса и разбийте до еднородност.
Съхранявайте готовия сос в хладилника до 3-4 дни след приготвянето.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru
Още по темата:
Коментари към Бананов сос с куркума и джинджифил (за месо)