Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Агнешки бъбреци с чесън, лук и коняк

Агнешки бъбреци с чесън, лук и коняк

Агнешки бъбреци с чесън, лук и коняк - изображение

Необходими продукти:

300 грама агнешки бъбреци

100 грама корен целина

1 глава лук

1 червена люта чушка (сложете на вкус)

3 скилидки чесън

1 супена лъжица брашно

1 супена лъжица коняк

2 супени лъжици олио

сол на вкус

 

Начин на приготвяне:

Разрежете бъбреците на половина, почистете ги ципи, жили, мазнини. Измийте ги и залейте с вода за 35 минути.

Обелете лука и го нарежете на полукръгчета. Корена целина нарежете на тънки сламки.

Сгорещете олиото в тиган, сложете мазнината, която сте отстранили от бъбреците, прибавете лука, целината и пържете всичко около минута.

Извадете бъбреците от водата, подсушете ги и оваляйте в брашно. Сложете ги в съда с останалите продукти и пържете в продължение на 3 - 4 минути.

Следва да добавите чушката и скилидките чесън, които предварително сте нарязали ситно. Налейте коняка, 3 супени лъжици вода и сложете сол на вкус.

Оставете ястието да се задушава до пълното изпаряване на течността.

Поднесете горещо.

Добър апетит!

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноАнкетиЛайфстайлСнимкиАлтернативна медицинаХранене при...БотаникаДиетиНовиниМедицински изследванияИсторияОрганизацииКлинични пътекиСпециалистиЛеченияЗаведенияНормативни актове