Начало Хранене Диети Полезно Пълните хора живеят по-дълго

Пълните хора живеят по-дълго

Пълните хора живеят по-дълго - изображение

Пълните хора живеят по-дълго от слабите, защото техният мозък се храни повече по време на стрес, съобщават немски експерти. Тези хора се справят по-добре с напрегнатия съвременен живот благодарение на по-особения си метаболизъм (при някои). При слабите, по време на стрес, мозъкът започва да взима хранителни вещества от мускулите и органите.

Немският професор Питърс десетилетия наред се занимава с изучаването на въпроси като "Защо пълните хора живеят повече?" и "Митовете за наднорменото тегло". Той разказва, че човешките същества реагират на стреса по два различни начина: едни ядат и напълняват, а други отказват храна и съответно отслабват. Така пълните са значително по-здрави от слабите. Професорът добавя, че слаботата сама по себе си не е проблем, но тези, които отслабват в условията на стрес, са в опасност. Едно е да бъдеш слаб, но съвсем различно да губиш килограми, заради стрес.

2.3, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С ДИЕТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ ДИЕТАТА

ДИЕТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЛайфстайлПсихологияЗдравни съветиСнимкиНовиниДиетиТестовеИсторияАнкетиИнтервютаСоциални грижиСъставкиСпортЗаболявания (МКБ)Медицински изследванияЛеченияОрганизацииАлтернативна медицинаБотаникаХранене при...Здравни проблемиЗаведения