Ябълково желе с мед и лимон
Необходимо продукти:
- 1 килограм сладки ябълки
- 4 чаени чаши студена вода
- 2 големи стръка розмарин
- 500 грама захар
- 300 грама пчелен мед, течен
- 2 лимона, прясно изцедени
Начин на приготвяне:
- Измийте старателно ябълките, отстранете дръжките и ги нарежете на четвъртинки.
- Прехвърлете ги в голяма тенджера, без да отстранявате кората и семките.
- Залейте с водата, добавете розмарина и загрейте сместа, докато заври.
- Намалете силата на котлона и я оставете да къкри около 45 минути.
- Прецедете течността с помощта на тензух, след което я измерете.
- На всеки 500 милилитра течност добавете по 250 грама захар, 150 грама мед и сока на 1 лимон.
- Оставете сместа да заври на средно силен огън, като от време на време разбърквате, за да се разтопи захарта.
- Варете желето около 10-15 минути и изключете котлона. Ще разберете, че е готово, когато капнете от него върху студена повърхност и капката не се разлее.
- Оставете ябълковото желе да си почине около 10 минути.
- Разпределете го в предварително стерилизирани горещи буркани, затворете ги плътно и ги обърнете с капачките надолу, докато изстинат.
- Съхранявайте на тъмно и хладно място, а след като ги отворите - в хладилника.
Да ви е сладко!

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ ЯБЪЛКОВИ ФИБРИ 200 г
КУНДАЛ HONEY & MACADAMIA БАЛСАМ ЗА КОСА С АРОМАТ НА ВАНИЛИЯ 500 мл
НовГРАЦИЯ БИО - РЕГЕН КРЕМ ЗА ТЯЛО 250 мл
ЕМПЕР ДАМСКИ ДЕЗОДОРАНТ MEMORIES 200 мл
СЛАДКИ СЪНИЩА ДИРЕКТ саше * 30 ФОРТЕКС
ПРОМОТЕРАЗАЛ ОРАЛ АЛПИЙСКА МАГИЯ таблетки за смучене * 18
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Плодове
- Диета с ябълки за 7 дни
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Рецепти за домашно сладко от хинап
- Сладко от нар с лимон
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Рецепти за домашно сладко от тиква
- Печени ябълки с масло и канела
- Лечебната комбинация от мед, ябълков оцет и чесън
- Как да си захванем ябълково дръвче от семка
- Как да съхраним свежестта на ябълките през зимата
Коментари към Ябълково желе с мед и лимон