Ябълков сайдер

Необходими продукти:
5 килограма ябълки
750 грама захар
Начин на приготвяне:
Почистете ябълките от опашките и сърцевината със семената. Смелете плодовете (без да ги обелвате) с помощта на машинка за мелене на месо, засипете ги със захарта и разбъркайте полученото пюре.
Разпределете го в стерилизирани буркани, като ги напълните до половината. Покрийте гърлата на съдовете с памучни кърпи и завържете. Оставете на тъмно място за 4 дни, през това време разбърквайте.
На 4-тия ден трябва да има признаци на ферментация (пяна и характерен мирис).
Отцедете сока на ферментиралите ябълки и го налейте в чист буркан, който затворете с медицинска ръкавица.
Сайдерът трябва да престои 50 дни, докато изсветлее, а утайката да се отдели на дъното на буркана.
Тогава прецедете напитката, налейте в бутилка и затворете плътно с коркова тапа. През следващите 90 дни съхранявайте на тъмно.
Снимка: lady.tochka.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КОКОЖИ 1 кг DXN
ТЕРМОС БЯЛ ДИАМАНТ 500 мл KANCHE
АРОМАНДИСЕ КАФЕ ОТ ПЕЧЕНА СПЕЛТА 100 г
ПРОМОВИТАМИНОВА ВОДА Mg КРУША И БОРОВИНКА 600 мл
ГИМБЕР ЕЛИКСИР ОТ ДЖИНДЖИФИЛ SWEET LILLY 700 мл
ВИТАМИНОВА ВОДА C+ ЛИМОН И ЛАЙМ БЕЗ ЗАХАР 600 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Алкохолни напитки
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Диета с ябълки за 7 дни
- Компот от диня
- Топ 5 на причините да ядете ябълка всеки ден
- Коприва
- Електролитни напитки – кога са полезни и кога не
- Рецепти за домашен ябълков кетчуп с канела
- Лечебните свойства на ябълковия оцет
- Как да си захванем ябълково дръвче от семка
Коментари към Ябълков сайдер