Шоколадов кекс Нутела от две съставки
Необходими продукти:
- 4 големи яйца, с разделени жълтъци от белтъци
- 250 грама течен шоколад Нутела, разтопен на водна баня
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса и покрийте с хартия за печене кръгла форма с размери около 20 сантиметра.
- Разбийте жълтъците и разтопения течен шоколад в голяма купа.
- Измийте и подсушете бъркалките на миксера.
- В друга купа разбийте белтъците на сняг, докато бъркалките започнат да оформят твърди върхове.
- Добавете 1/3 от белтъците в шоколадовата смес и разбъркайте с шпатула, правейки движения отгоре надолу.
- Прибавете останалите белтъци и отново разбъркайте, колкото да се смесят.
- Изсипете "тестото" в подготвената форма и печете в продължение на 20-25 минути, докато клечка за зъби излезе чиста от центъра на сладкиша.
- Оставете кекса да се охлади напълно, преди да го прехвърлите в поднос.
- Поръсете с пудра захар или какао, нарежете и поднесете.
Да ви е сладко!

Снимки: bellyrumbles.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛДА АРОМАТИЗАТОР ШОКОЛАД 100 мл
ПРОТЕИНОВ БАР ЛО КАРБ СТРАЧАТЕЛА СЛАДОЛЕД 60 г * 12 FITSPO
НовНЕЙЧЪРС ЕЙД КОЛАГЕНОВ ШЕЙК ШОКОЛАД 8000 мг на прах 225 г
ПРОТЕИНОВ БАР ДИЛАЙТ БИСКВИТА И КРЕМ 60 г * 12 FITSPO
НовОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОВЕСЕН БАР БЕЗ ДОБАВЕНА ЗАХАР ПОРТОКАЛ И ЧЕРЕН ШОКОЛАД 70 г * 12 RICE UP!
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Коледен венец
- Кекс с райски ябълки, орехи и глазура от крема сирене
- Брауни с орехи
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Черният шоколад понижава кръвното налягане
- Ограничаване на консумацията на шоколад
- Боровинков кекс с кисело мляко, мед и канела
Коментари към Шоколадов кекс Нутела от две съставки