Чаен пунш с червено вино и канела
Необходими продукти:
250 милилитра трапезно червено вино
4 супени лъжици черен чай
2,5 чаени чаши вода
50 грама захар
лимонова кора, канела и карамфил - на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете чая в 2 чаши вода, оставете да се запари и прецедете. Налейте течността в тенджера, добавете виното загрейте сместа до около 70 градуса. В отделен съд смесете захарта, канелата, карамфила и лимоновата кора (последната може да нарежете или настържете), налейте останалата вода и варете всичко в продължение на около 3 минути. След това прецедете и прибавете към виното и чая. Разбъркайте получената напитка и разпределете в подходящи чаши. Пуншът се поднася горещ.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЧАЙ ФИЛТЪР МАЛИНА И ШИПКА * 20 БИОПРОГРАМА
ЧАЙ ФИЛТЪР ЛЕКА НОЩ * 20
ЧАЙ ФИЛТЪР ЧАГА СЪС СУРОВИ КАКАОВИ ЗЪРНА * 24
ЧАЙ ЗА ПРОСТАТАТА ПРОФ. М. ЦВЕТКОВ НАСИПЕН 70 гр.
ТРИЦВЕТНА ТЕМЕНУГА СТРЪК 40 г ФИТО КОНСУЛТ
АЛИН ЧАЙ МАТОЧИНА ЛИСТ 50 гр.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Алкохолни напитки
- Листа от къпина - ползи и приложение
- Комбинирайте чай от лайка със сода, за да излекувате болното си гърло
- Чай от лайка като лекарство
- Пийте чай от джоджен срещу разстройство и стомашни проблеми, дори и при деца
- Хънибуш
- Чай
- Невен
- Против отоци по тялото и подуване на краката пийте чай с диуретичен ефект
- Орфеево цвете, Родопски силивряк, Родопска хаберлея, Каберлия, Китара, Стирака, Шапива билка
- Шипка, Обикновена шипка, Див гюл, Див трендафил, Кучешка шипка
Коментари към Чаен пунш с червено вино и канела