Чаен пунш с червено вино и канела

Необходими продукти:
250 милилитра трапезно червено вино
4 супени лъжици черен чай
2,5 чаени чаши вода
50 грама захар
лимонова кора, канела и карамфил - на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете чая в 2 чаши вода, оставете да се запари и прецедете. Налейте течността в тенджера, добавете виното загрейте сместа до около 70 градуса. В отделен съд смесете захарта, канелата, карамфила и лимоновата кора (последната може да нарежете или настържете), налейте останалата вода и варете всичко в продължение на около 3 минути. След това прецедете и прибавете към виното и чая. Разбъркайте получената напитка и разпределете в подходящи чаши. Пуншът се поднася горещ.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА ЧАЙ СЪРДЕЧЕН ХОЛЕСТОП НАСИПЕН 120 гр.
ЧАЙ ФИЛТЪР НЕРВО ГРИКА * 60
ЧАЙ ФИЛТЪР ЛЕКА НОЩ * 20
АЛИН ЧАЙ КОТЕШКА СТЪПКА СТРЪКОВЕ 50 г
ЕМПЕР МЪЖКИ ДЕЗОДОРАНТ EMPER 200 мл
ЧАЙ ФИЛТЪР СЕНА (МАЙЧИН ЛИСТ) * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Алкохолни напитки
- Листа от къпина - ползи и приложение
- Пречистете бъбреците и черния дроб с чай от семена на пъпеш
- Комбинирайте чай от лайка със сода, за да излекувате болното си гърло
- Мента
- Чай
- Пийте чай от джоджен срещу разстройство и стомашни проблеми, дори и при деца
- Невен
- Билки и билкови рецепти при диария
- Билков чай за здрава и красива кожа
- Чай от лайка като лекарство
Коментари към Чаен пунш с червено вино и канела