Чаен пунш с червено вино и канела

Необходими продукти:
250 милилитра трапезно червено вино
4 супени лъжици черен чай
2,5 чаени чаши вода
50 грама захар
лимонова кора, канела и карамфил - на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете чая в 2 чаши вода, оставете да се запари и прецедете. Налейте течността в тенджера, добавете виното загрейте сместа до около 70 градуса. В отделен съд смесете захарта, канелата, карамфила и лимоновата кора (последната може да нарежете или настържете), налейте останалата вода и варете всичко в продължение на около 3 минути. След това прецедете и прибавете към виното и чая. Разбъркайте получената напитка и разпределете в подходящи чаши. Пуншът се поднася горещ.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ШИПКА ПЛОДОВЕ СУШЕНИ 200 г СТЕЛ АРГО
ЧАЙ ФИЛТЪР ЗА НОРМАЛНО КРЪВНО НАЛЯГАНЕ ГРИКА *60
ЧАЙ ХЕЛМИ 4 ФИЛТЪР * 28
АЛИН ЧАЙ ЧЕРЕН СИНАП СЕМЕНА 50 г
ДЖИНДЖИФИЛ (ИСИОТ) КОРЕНИ прах 100 г БИЛКИ КАРМЕН
ТРИЦВЕТНА ТЕМЕНУГА СТРЪК 40 г ФИТО КОНСУЛТ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Алкохолни напитки
- Листа от къпина - ползи и приложение
- Пийте чай от джоджен срещу разстройство и стомашни проблеми, дори и при деца
- Чай от лайка като лекарство
- Комбинирайте чай от лайка със сода, за да излекувате болното си гърло
- Консумирайте чай от живовляк против кашлица
- Мента
- Билки и билкови рецепти при диария
- Орфеево цвете, Родопски силивряк, Родопска хаберлея, Каберлия, Китара, Стирака, Шапива билка
- Чай
- Срещу диабет 6 дни пийте запарка от дафинов лист
Коментари към Чаен пунш с червено вино и канела