Сочна картофена салата с репички, бекон и кисели краставички
Необходими продукти:
картофи
бекон или варено-пушени гърди
лук (бял или червен)
горчица
олио
бял балсамов оцет
репички
зелен лук
кисели краставички
зеленчуков или пилешки бульон
Точните количества на продуктите определете според вкусовите си предпочитания и желания брой порции готова салата.
Начин на приготвяне:
Сварете картофите цели и без да ги обелвате, оставете ги да се охлаждат. Бекона нарежете на тънки ивици и изпечете в сух тиган, докато станат хрупкави.

Изсипете в сито, за да се отцеди излишната мазнина.

Репичките нарежете на кръгчета.

Нарежете зеления лук ситно и прибавете към репичките.

Обелете картофите, тях нарежете произволно и също изсипете при репичките.

Ред е да добавите и бекона към останалите продукти. Разбъркайте.

След това направете соса.
Нарежете стар лук на ситно, кисели краставички - на малки кубчета. Смесете ги.

Към тях прибавете мъничко горчица, балсамов оцет и олио. Залейте получената комбинация с горещ (задължително) бульон и разбъркайте.

След това подправете салатата с дресинга и оставете да престои около половин час, за да овкуси.

Може да поднесете като гарнитура или като самостоятелно ястие.

Добър апетит!
Снимки: aromarti-cafe.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- С месо
- Салата Слънчоглед с картофен чипс
- Многопластова салата Таралеж (от сварени картофи, гъби, маслини и кисели краставички)
- Салата Кампера
- Варени картофи с масло, печени чушки и чубрица
- Картофена салата с яйца, зелен лук и сьомга
- Картофена салата с царевица, риба тон и авокадо
- Пъстра картофена салата с млечна салца
- Картофена салата с шунка, царевица и рулца от раци
- Картофена салата със сушени домати, маслини и сирене
- Великденска салата с картофи и яйца
Коментари към Сочна картофена салата с репички, бекон и кисели краставички