Сметанов сладолед с извара и шоколадова глазура

Необходими продукти:
180 грама извара (с масленост 18-20%)
20 грама пудра захар
120 милилитра течна сметана с масленост 35%
3 грама ванилов екстракт
100 грама черен шоколад (70% какао)
50 грама какаово масло
15 грама кондензирано мляко
листенца прясна мента за украса
Начин на приготвяне:
Смесете изварата с пудрата захар, сметаната и ваниловия екстракт. Може да прокарате комбинацията през сито, за да се получи по-нежна консистенция.
След това разпределете в силиконови форми за сладолед, сложете клечки, за да бъде по удобно да си хапнете десерта по-късно, и замразете.
Разтопете шоколада и какаовото масло поотделно на водна баня, смесете ги.
Когато извадите замразената маса от фризера, полейте или потопете в готовата глазура и украсете с кондензираното мляко.
Декорирайте с листенца прясна мента и поднесете.
Добър апетит!
Снимки: eda.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Зеленчукова запеканка с извара
- Шоколадов сладкиш с вишни и крем от извара
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Лесен домашен сладолед с лайм, мента и шоколад
- Крем-десерт от извара със сметана и плодове
- Сладолед – здравни ползи и история на леденото лакомство
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Ползи от консумацията на извара
- Лимонов кекс с извара
Коментари към Сметанов сладолед с извара и шоколадова глазура