Печени ябълки в бутер тесто с дъх на ванилия

Необходими продукти:
250 грама бутер тесто (1 лист)
4 неголеми зелени ябълки
1 яйце
200 грама захар
3 пакетчета ванилова захар
пудра захар или канела за поръсване
Начин на приготвяне:
Обелете ябълките, почистете ги от сърцевината със семената.
Сгорещете 500 милилитра вода и в нея изсипете захарта, след нея и ваниловата.
Когато сладките кристалчета се разтопят, сложете плодовете в сиропа, нека той кипне и оставете ябълките да се варят в продължение на 10 минути при съвсем леко кипене.
След това ги извадете върху хартия, която ще попие стичащата се сладка течност.
Размразете бутер тестото и го разрежете на 4 квадрата, които разточете тънко. Върху всеки сложете по 1 цяла ябълка и повдигнете краищата на слоя, като ги притиснете плътно към плодовете. Съберете върховете тесто най-отгоре и закрепете с помощта на клечка за зъби или по друг подходящ начин.
Намажете тестото с разбитото яйце и изпечете десерта в загрята до 180-190 градуса фурна за около половин час.
Може да поръсите с пудра захар или с канела.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НИВЕА БАЛСАМ ЗА УСТНИ ДИСНИ ПРИНЦЕСА CANDY APPLE DREAM 4.8 г
АЛАЙВ ГАРДЪН ГУДНЕС МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 60 NATURE'S WAY
ГРАЦИЯ БИО - РЕГЕН КРЕМ ЗА ТЯЛО 250 мл
ЧАЙ ФИЛТЪР ЧАГА ЕСЕН - ЯБЪЛКА, КРУША, ЛИСТ ОТ СМОКИНЯ * 24
БИОФИЧИНА ТОСКАНА ПОЧИСТВАЩ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ С НИАЦИНАМИД 4% + САЛИЦИЛОВА КИСЕЛИНА 2% 30 мл
КУБА ROYAL ДЕО СПРЕЙ ЗА МЪЖЕ 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Диета с ябълки за 7 дни
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Как да съхраним свежестта на ябълките през зимата
- Печени ябълки с масло и канела
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Бутер рулца с тиква, канела и сирене крема
- Кулинарни шедьоври от бутер тесто
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Как да си захванем ябълково дръвче от семка
- Черни ябълки Диамант се предлагат на пазара, но никой не ги желае
Коментари към Печени ябълки в бутер тесто с дъх на ванилия