Печени моркови с шунка и сирена

Необходими продукти:
10 тънки моркова
10 парчета шунка
100 грама крема сирене или друг вид меко сирене, може и извара
100 грама кашкавал
1 скилидка чесън
20 листа пресен босилек
2 супени лъжици малинов оцет
2 супени лъжици зехтин
прясно смлян черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете морковите и ги сварете за 10-12 минути (може да приготвите и на пара).
Смесете сиренето с настъргания кашкавал, добавете ситно нарязания чесън и подправете със сол и смлян черен пипер на вкус.
Намажете парчетата шунка с тази комбинация и върху слоя сложете листата босилек.
Смесете зехтина и оцета, намажете морковите и ги увийте в шунката. Подредете в тава и запечете във фурната за 5-10 минути при 180 градуса.
Предястието е готово. Може да го поднесете и топло, и студено.
Добър апетит!
Снимка: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ЕКВИЛИБРА МАСЛО ОТ МОРКОВ капсули * 32
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
ХИП ПЮРЕ МОРКОВИ И КАРТОФИ С АГНЕШКО МЕСО 190 г
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 30 NATURE'S WAY
4+ НУТРИШЪН ГЛУТА ПЕПТИД+ 400 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Див морков
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Парти хапки от хляб, шунка, кашкавал и маслини
- 20 забележителни идеи за ордьоври на празничната трапеза
- Консумирайте морковена супа срещу диария
- Салата от моркови с ядки, магданоз и лимонов дресинг
- Милфьой от тиквички с шунка и кашкавал
- Моркови за здрави стави
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
Коментари към Печени моркови с шунка и сирена