Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Супи Зеленчукови Класически Борш без месо

Класически Борш без месо

от 28 апр 2014г., обновено на 09 сеп 2019г.
Класически Борш без месо - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

3 литра вода

2 големи картофа

1/2 зелка

1/2 глава цвекло

0,5 чаена чаша вряща вода

заквасена сметана

1 чаена лъжица оцет

дафинов лист

чесън

сол

черен пипер

 

За запръжката:

1 глава лук

1 морков

1/2 глава цвекло

растителна мазнина

2 узрели домата

Начин на приготвяне:

Сложете водата да заври, след което сложете нарязаните на кубчета картофи и 1/2 накълцана зелка. Докато зеленчуковият бульон се приготвя, направете запръжката. Нарежете на ситно лука, настържете моркова и ги задушете в растителна мазнина. Когато лукът се зачерви, изсипете настърганото на едро цвекло (1/2 глава). Другата половина от цвеклото нарежете и сложете в дълбока купа, залейте с 1/2 чаена чаша гореща вода и добавете 1 чаена лъжица трапезен оцет. Постепенно водата ще се оцвети в наситен червен цвят и когато приготвите борша, ще я използвате за обагряне на супата.

Щом зеленчуците омекнат, добавете доматите, които предварително сте обелили от ципата и настъргали. Сложете сол и пипер на вкус, задушете всичко в продължение на 7 - 10 минути.

През това време зеленчуците, които сложихте да се варят, би трябвало да са готови. С помощта на решетъчна лъжица отстранете образувалата се пяна по повърхността на бульона, сложете сол, дафинов лист и задушените зеленчуци. Оставете всичко да се вари на бавен огън около 10 - 15 минути и в края на приготвянето добавете сока от цвекло и няколко скилидки намачкан чесън. Изчакайте 10 минути, разбъркайте добре и преди до поднесете, сложете сметаната.

Добър апетит!

Още по темата:
  • Студен борш с риба Студен борш с риба
3.0/5 3 оценки

Коментари към Класически Борш без месо

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Класически Борш без месо
    www.framar.bg 
    на 17 June 2025 в 16:01
    Коментирайте "Класически Борш без месо"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Супи
  • Зеленчукови супи
  • Студен борш с риба
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ

Прием в болница - какво заплаща НЗОК, какви документи са необходими и колко продължава болничният престой

преди 3 дни, 23 часа и 45 мин.

Психотест за оръжие в България: Какво представлява и формалност ли е?

преди 4 дни, 6 часа и 46 мин.

Фармацевтични дни на кариерата - 21 юни, 2025 година - НДК

преди 7 дни, 23 часа и 3 мин.

Бедечка фест - На зелено 3 - 20-22 юни, 2025 година

преди 8 дни, 22 часа и 28 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

40 години от създаването на Excel ще отбележи международната конференция Bulgaria Excel Days 2025

преди 11 дни, 3 часа и 52 мин.

Парасейлинг - какво представлява? Опасен ли е?

преди 11 дни, 6 часа и 8 мин.

Регистър на заетостта в НАП: Как да проверите вашите трудови договори онлайн

преди 12 дни, 2 часа и 45 мин.

Въвеждане на еврото - най-често задаваните въпроси и отговорите от БНБ

преди 13 дни, 18 часа и 21 мин.
Всички

АНКЕТА

Готови ли сте у дома да полагате грижа за болен роднина?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ХАЯ ЛАБС КОЛАГЕН МАКС прах ПОРТОКАЛ 395 г

ХАЯ ЛАБС КОЛАГЕН МАКС прах НЕОВКУСЕН 395 г

ИМУНОЛАКТОН БИОТИК сашета * 15

ФОРТИФАЙ ПРОБИОТИК ЗА ВЪЗРАСТНИ 50+ 50 милиарда активни пробиотици капсули * 30 NATURE'S WAY

МАГДАНОЗ капсули 450 мг * 100 NATURE'S WAY

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

АЛЕГРА таблетки 120 мг * 10

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 17 юни 2025г. в 15:38:24

ЦИКАТРИДИНА маз 60 г НАТУРФАРМА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 17 юни 2025г. в 15:29:20

ЦЕНТРУМ A-Z таблетки * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 17 юни 2025г. в 15:27:40

РИЛАСТИЛ MD УЛТРА ПРОТЕКТОР ФЛУИД SPF 100 75 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 17 юни 2025г. в 15:25:18

ЕРДОМЕД капсули 300 мг * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 17 юни 2025г. в 15:22:27
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival