Домашни шоколадови пуканки
Необходими продукти:
- 1/4 чаена чаша царевични зърна за пуканки
- 1 супена лъжица масло
- 50 грама млечен шоколад, натрошен
Начин на приготвяне:
- Разтопете маслото в тенджера на средно силен огън.
- Отдръпнете от котлона, добавете царевичните зърна, покрийте с капак и разклатете енергично.
- Върнете тенджерата на котлона и изпукайте пуканките, като я разклащате постоянно.
- Когато пукванията намалеят до 1 на всеки 2 секунди, отдръпнете съда от котлона.
- Изсипете пуканките в голяма купа за салата.
- Разтопете млечния шоколад на водна баня до гладка консистенция.
- Поръсете пуканките и разбъркайте, за да се покрият равномерно с шоколадовата глазура.
- Разстелете върху хартия за печене и ги оставете да се охладят в продължение на 10-15 минути.
- Прехвърлете шоколадовите пуканки в купа и поднесете в компанията на любим филм.
Да ви е сладко!
Снимки: eatwell101.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ИННОВА МАШИНА ЗА ПУКАНКИ HOT & SALTY TIMES V0101011
МИЛМЕКС ЧЕРЕН ШОКОЛАД СЪС СТЕВИЯ 80 г
КАФЕ МИМИ СКРАБ ЗА ТЯЛО ШОКОЛАД И ПОРТОКАЛ 120 г
СИЙСТАРС ХИДРАТИРАЩО МЛЯКО ШОКОЛАД 200 мл
КАКАОВО БЛОКЧЕ КОМФОРТ СЪС СЛАБИТЕЛНО ДЕЙСТВИЕ 20 г
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД С ЛЕШНИК 350 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Шоколадов сладкиш с бисквити и карамел
- Пица с шоколад
- Трипластов десерт с шоколад, кокос и орехи
- Пригответе си малки здравословни пуканки от амарант
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Черният шоколад има положителен ефект върху черния дроб
- Сочен шоколадов десерт с бадемово брашно и прясно мляко
- Ограничаване на консумацията на шоколад
Коментари към Домашни шоколадови пуканки