Домашни шоколадови пуканки

Необходими продукти:
- 1/4 чаена чаша царевични зърна за пуканки
- 1 супена лъжица масло
- 50 грама млечен шоколад, натрошен
Начин на приготвяне:
- Разтопете маслото в тенджера на средно силен огън.
- Отдръпнете от котлона, добавете царевичните зърна, покрийте с капак и разклатете енергично.
- Върнете тенджерата на котлона и изпукайте пуканките, като я разклащате постоянно.
- Когато пукванията намалеят до 1 на всеки 2 секунди, отдръпнете съда от котлона.
- Изсипете пуканките в голяма купа за салата.
- Разтопете млечния шоколад на водна баня до гладка консистенция.
- Поръсете пуканките и разбъркайте, за да се покрият равномерно с шоколадовата глазура.
- Разстелете върху хартия за печене и ги оставете да се охладят в продължение на 10-15 минути.
- Прехвърлете шоколадовите пуканки в купа и поднесете в компанията на любим филм.
Да ви е сладко!
Снимки: eatwell101.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СИЙСТАРС ХИДРАТИРАЩО МЛЯКО ШОКОЛАД 200 мл
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД С ЛЕШНИК 350 г
ЕНДОКА КОНОПЕНО МАСЛО С МЕНТА И ШОКОЛАД 300 мг CBD 3% капки 10 мл
СИЙСТАРС ЕКСФОЛИРАЩ ГЕЛ ЗА ЛИЦЕ ШОКОЛАД С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 220 мл
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД 350 г
ШОКОЛАД КОМФОРТ СЪС СЛАБИТЕЛНО ДЕЙСТВИЕ 20 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Брауни с шоколад и ягоди
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Студено мляко с шоколад
- Лесен домашен сладолед с лайм, мента и шоколад
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Шоколадов сладкиш с вишни и крем от извара
- Мокър шоколадов сладкиш без яйца
- Какви са ползите от консумацията на млечен шоколад
Коментари към Домашни шоколадови пуканки