Домашен шоколадов ликьор Нутела

Необходими продукти:
- 210 грама течен шоколад Нутела
- 100 грама кафява захар
- 200 грама пълномаслена сметана
- 90 грама кондензирано мляко
- 500 милилитра водка
Начин на приготвяне:
- Загрейте течния шоколад със захарта в тенджера на средно силен огън.
- Постепенно добавете сметаната и кондензираното мляко, като бъркате непрекъснато до гладка консистенция.
- Когато шоколадовата смес клокне, отдръпнете тенджерата от котлона и я оставете да се охлади до стайна температура.
- Добавете водката и разбъркайте добре.
- Изсипете шоколадовия ликьор Нутела в чиста и суха стъклена бутилка, използвайки фуния.
- Затворете плътно и съхранявайте в хладилник в срок до 1 месец.
- Консумирайте с удоволствие и мярка.
Наздраве!
Снимки: manusmenu.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СИЙСТАРС ХИДРАТИРАЩО МЛЯКО ШОКОЛАД 200 мл
АЛДА АРОМАТИЗАТОР ШОКОЛАД 100 мл
Е ЛЕК РЕСПЕКТ БЯЛ ШОКОЛАД ЗА ТЯЛО 200 мл
СИЙСТАРС ЕКСФОЛИРАЩ ГЕЛ ЗА ЛИЦЕ ШОКОЛАД С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 220 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ШОКОЛАД КОМФОРТ СЪС СЛАБИТЕЛНО ДЕЙСТВИЕ 20 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Алкохолни напитки
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Черният шоколад понижава кръвното налягане
- Тъмният шоколад успокоява кашлицата
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Без какво не могат жените?
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Черният шоколад има положителен ефект върху черния дроб
- Ограничаване на консумацията на шоколад
Коментари към Домашен шоколадов ликьор Нутела