Домашен шоколадов ликьор Нутела

Необходими продукти:
- 210 грама течен шоколад Нутела
- 100 грама кафява захар
- 200 грама пълномаслена сметана
- 90 грама кондензирано мляко
- 500 милилитра водка
Начин на приготвяне:
- Загрейте течния шоколад със захарта в тенджера на средно силен огън.
- Постепенно добавете сметаната и кондензираното мляко, като бъркате непрекъснато до гладка консистенция.
- Когато шоколадовата смес клокне, отдръпнете тенджерата от котлона и я оставете да се охлади до стайна температура.
- Добавете водката и разбъркайте добре.
- Изсипете шоколадовия ликьор Нутела в чиста и суха стъклена бутилка, използвайки фуния.
- Затворете плътно и съхранявайте в хладилник в срок до 1 месец.
- Консумирайте с удоволствие и мярка.
Наздраве!
Снимки: manusmenu.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СИЙСТАРС ХИДРАТИРАЩО МЛЯКО ШОКОЛАД 200 мл
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД С ЛЕШНИК 350 г
ЕНДОКА КОНОПЕНО МАСЛО С МЕНТА И ШОКОЛАД 300 мг CBD 3% капки 10 мл
СИЙСТАРС ЕКСФОЛИРАЩ ГЕЛ ЗА ЛИЦЕ ШОКОЛАД С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 220 мл
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД 350 г
ШОКОЛАД КОМФОРТ СЪС СЛАБИТЕЛНО ДЕЙСТВИЕ 20 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Алкохолни напитки
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Брауни с шоколад и ягоди
- Студено мляко с шоколад
- Шоколадов сладкиш с вишни и крем от извара
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Лесен домашен сладолед с лайм, мента и шоколад
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Мокър шоколадов сладкиш без яйца
- Какви са ползите от консумацията на млечен шоколад
Коментари към Домашен шоколадов ликьор Нутела