Начало Хранене Хранене при Хранене при заболявания Хранене при отслабване на слуха

Хранене при отслабване на слуха

Хранене при отслабване на слуха - изображение

Влошаването и отслабването на слуха е проблем, който се изразява в нарушаване функциите на слуховите органи, вследствие на това намалява способността да се улавят и разпознават звуковите вълни. Статистиките сочат, че около 3% от хората в световен мащаб се борят със заболяването.

Слуховите способности пряко зависят от работата на главния мозък, затова за подобряване на състоянието им трябва да се консумира здравословна храна и строго да се ограничи приемът на калории. Забранено е преяждането.

За подобряване работата на главния мозък в менюто да се включат: рибено масло, зелен чай, какао, грозде, ягоди, сини боровинки.

За добра мозъчна активност са нужни флаваноли, които може да се набавят чрез консумацията на шоколад, цикория, червено вино, магданоз, ябълки.


Благоприятно влияние върху слуха оказват също:

  • полиненаситените мастни киселини - съдържат се в морските дарове и растителните мазнини);
  • фолиевата киселина - богати на нея са листните зеленчуци;
  • бобовите култури;
  • пъпешите;
  • морковите;
  • тиквата;
  • авокадото.

За да не попадат в организма вредни вещества, забавящи генерацията на невроните, към ястията да се добавя куркумин.


Опасни и вредни храни при отслабване на слуха

Необходимо е да се намали до минимум или напълно да се изключи приемът на продукти с голямо съдържание на наситени мазнини и холестерол.
Подобни храни намаляват способността на мозъка да възприема речта, потискат мисловните функции и влошават паметта. Към тази група се отнасят: свинското месо, яйцата, пълномасленото прясно мляко, пушените изделия и маслото.

Снимки: inntehcom.ru; illness.docdoc.ru

4.5, 4 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиАлт. медицинаЛеченияЛюбопитноФизиологияЛайфстайлИсторияХранене при...СнимкиНовиниКлинични пътекиИнтервютаОрганизацииСоциални грижиОбразованиеИзследванияСпортТестовеСпециалистиНормативни актовеБотаника