Начало Хранене Хранене при Хранене при заболявания Хранене при атрезия

Хранене при атрезия

Хранене при атрезия - изображение

Атрезия се нарича липса на естествени отвори и канали при някои човешки органи. Това може да се наблюдава при хранопровода, влагалището, ануса, жлъчните пътища, клапите на сърцето, червата и други части от тялото. В зависимост от локацията на проблема, се обособяват и различни видове атрезия.

Заболяването най-често е вродено. В някои случаи то има придобит характер, дължащ се на патологични процеси в организма или при неправилно проведени оперативни намеси.

Лечението на проблема е хирургичен, като по никакъв друг начин не е възможно справянето с аномалията.

Вродените деформации се коригират до няколко месеца след раждане на бебето, което не налага специален хранителен режим, различен от кърменето, характерно за този период от живота, последвано от прием на храни, според възрастта на по-късен етап.

Всеки човек, който е преминал операция поради липса на естествен отвор или канал, е необходимо да включи в менюто си продукти, способстващи работата и поддържащи функционирането на съответния орган, претърпял манипулацията.

Правилното хранене е фактор, който само би могъл да подпомогне възстановяването. Добре е да се създават здравословни навици у децата, да се ограничи консумацията сладки, мазни, солени и остри ястия. Също да не се приемат полуфабрикати, фаст фууд и други подобни продукти, които в по-голямата си част не съдържат полезни за организма вещества.

Снимка: medsovet.info

5.0, 2 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛечения