Начало Хранене Хранене при Хранене при заболявания Отит

Хранене при отит

Хранене при отит - изображение

Отитът представлява възпаление на ухото и се отнася към ЛОР - заболяванията. В зависимост от мястото на възпалителния процес, отитът може да бъде външен, среден или вътрешен. Най-често срещаният е този на средното ухо.

 

Полезни хранителни продукти при отит

При наличие на такъв здравословен проблем е необходимо да се консумират продукти, които намаляват количеството произвеждан секрет и помагат за повишаване на защитните сили на организма.

 

За целта ще помогне консумацията на:

  • пилешки бульон;
  • зелени подправки (целина, копър, хрян, магданоз);
  • листа зелена салата;
  • червени чушки;
  • лимони и всички цитруси;
  • мед;
  • пъпеши;
  • папая;
  • киви;
  • касис;
  • тиква;
  • соя;
  • моркови;
  • сини боровинки;
  • джинджифил;
  • цвекло;
  • зелен чай;
  • семена;
  • ядки;
  • бобови култури.

 

Опасни и вредни хранителни продукти при отит:

  • всички киселомлечни и млечни продукти;
  • яйца;
  • червено месо;
  • всякакви пържени продукти;
  • големи количества сол и захар в храната;
  • хранителни добавки;
  • всякакви продукти, които биха довели до алергия у заболелия;
5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияАлт. медицинаЛюбопитноЗдравни съветиМикробиологияБотаникаЛеченияЛайфстайлСпортНовиниХранене при...СнимкиТестовеФизиологияСпециалистиИзследванияИсторияКлинични пътекиНормативни актове