Хранене при отит

Отитът представлява възпаление на ухото и се отнася към ЛОР - заболяванията. В зависимост от мястото на възпалителния процес, отитът може да бъде външен, среден или вътрешен. Най-често срещаният е този на средното ухо.
Полезни хранителни продукти при отит
При наличие на такъв здравословен проблем е необходимо да се консумират продукти, които намаляват количеството произвеждан секрет и помагат за повишаване на защитните сили на организма.
За целта ще помогне консумацията на:
- пилешки бульон;
- зелени подправки (целина, копър, хрян, магданоз);
- листа зелена салата;
- червени чушки;
- лимони и всички цитруси;
- мед;
- пъпеши;
- папая;
- киви;
- касис;
- тиква;
- соя;
- моркови;
- сини боровинки;
- джинджифил;
- цвекло;
- зелен чай;
- семена;
- ядки;
- бобови култури.
Опасни и вредни хранителни продукти при отит:
- всички киселомлечни и млечни продукти;
- яйца;
- червено месо;
- всякакви пържени продукти;
- големи количества сол и захар в храната;
- хранителни добавки;
- всякакви продукти, които биха довели до алергия у заболелия;
ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА
СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ
КатегорияАлт. медицинаЛюбопитноЗдравни съвети- Три ценни метода за справяне с болката в ухото
- При гноен отит накапете в ухото си лечебно олио с пчелен восък
- Иновация без операция срещу щръкнали уши
- Формата на ухото може да каже много за вашата личност. Ето какво!
- Развитие на оториноларингологията в края на 20 и началото на 21 век
- Развитие на оториноларингологията до средата на 20 век
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА