Начало Хранене Хранене при Здравословно хранене Комбуча - чаена гъба, която върши чудеса

Комбуча - чаена гъба, която върши чудеса

Комбуча - чаена гъба, която върши чудеса - изображение

Днес сме свидетели на завръщане на интереса към натуралните продукти, както по отношение на храненето, така и към лечебните им свойства и качества. Хората все по-често започват да се "обръщат" към природата, търсейки лек за здравословните си проблеми, в стремежа си да предотвратят такива (като профилактика) и в желанието си да се хранят здравословно. В този връзка ще ви запознаем с чудодейните възможности на напитката, наречена Комбуча, която пристига от Източна Азия. Това е гъба, от която се приготвя чай, помагащ при различни проблеми със здравето. В растението се съдържат млечна и глюкуронова киселини, аминокиселини, витамини, антибиотични вещества и други.

Комбуча - лекът за всички болести

Освен като освежаваща напитка, Комбуча се използва и като лечебно средство. Намира изключително широк диапазон на приложение: от най-малките неразположения до тежки и сериозни здравословни проблеми.

Много лекари и учени са насочили вниманието си към тази уникална напитка, гледайки на нея като на природен лек. Тя се характеризира с терапевтична активност, която се дължи на наличието на глюкуронова, глюконова, млечна, оцетна киселини, витамин С и витамини от група В. Съставките на Комбуча притежават доказани детоксикиращи и антибиотични свойства, които изпълняват главна важна роля в биохичимните процеси на човешкия организъм. Активните вещества влияят върху цялото тяло и всички органи, възстановявайки клетъчните мембрани без странични ефекти. Това необикновено природно средство поддържа жизнеността, активността, физическите и умствени способности на хората.

Как действа напитката Комбуча?

- засилва стомашно-чревната дейност;

- регулира храносмилането, помага при запек;

- помага в лечението на хемороиди;

- полезна при атеросклероза;

- помага при главоболие и нервни разстройства;

- пречиства кръвта;

- детоксикира;

- действа отлично при болки в крайниците, ревматизъм и подагра;

- стимулира метаболизма;

- отлична профилактика срещу диабет и високо кръвно налягане;

- ефективно природно средство е при отпадналост, преумора, изтощение, преждевременно стареене;

- действа благоприятно върху всички функции на човешкия организъм;

- препоръчва се при умствено напрежение;

- регулира чревната микрофлора;

- заздравява клетките;

- премахва метаболитните отпадъци;

- подпомага рН баланса;

Действието на ферментиралия чай се забелязва веднага след приема му, но пълният ефект се проявява след няколко седмици. Изразява се в подобрено общо състояние и засилена работоспособност. 

Как да приготвим Комбуча у дома:

Част 1:

Част 2:

Част 3:

4.4, 28 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛюбопитноАлт. медицинаБотаника