Начало Хранене Хранене при Здравословно хранене Вегетарианството - нов начин на живот

Вегетарианството - нов начин на живот

Вегетарианството - нов начин на живот - изображение

Ако не си представяте дори ден без месо, то тази статия не е за вас, макар че само един вегетариански ден седмично ще ви накара да се почувствате по-добре. Лятото е най-подходящото време, когато може да се пробвате да бъдете вегетарианец, защото тогава пазарът е залят с пресни плодове и зеленчуци. Заредете се с енергия от растителните продукти и подарете не организма си ударна доза витамини!

Как се хранят вегетарианците?

Хората, които не консумират месо, не страдат от липса на протеини, въпреки че съществува подобно мнение. Всъщност, на човек му е нужно такова количество белтък, колкото може да получи и без да яде месо. Приемайте ядки, соя и други бобови култури - полезни са, засищащи и не по-малко вкусни.

Храненето на вегетарианците е много разнообразно. Рецептите са изключително непредсказуеми и впечатляват с вкусовите си качества. Вегетарианецът се храни балансирано, не преяжда и води здравословен начин на живот.

Защо вегетарианството е полезно?

Съществуват много мнения по този въпрос. Преди всичко, отказвайки се от месото, човек се освобождава от негативната енергия и страха. Доказано е, че при убиването на едно животно, в кръвта му се произвежда голямо количество адреналин, следователно и месото се "зарежда" със страх на енергийно ниво. Може да повярвате на това, може и да не повярвате, но само овцата не се бои от смъртта, а едва ли всеки ден ядете овче месо. Впрочем, ако енергията не е важна за вас, обърнете внимание на следното:

Вегетарианството ще спаси света?

Отказвайки се от месото:

- Предпазвате организма си от последствията, които са резултат от гнилостната микрофлора и трупните токсини. Месото започва да гние 3 часа след убиването на животното.

- Повишавате работоспособността си. За усвояването на месото е необходима много енергия, която бихте могли да използвате за други цели. Доказано е, че вегетарианците са 20% по-издръжливи от хората, консумиращи месо.

- Намалявате риска от развитие на рак и сърдечно-съдови заболявания, холестеролът ви ще бъде в норма.

- Ще изпитвате лекота. Повече зеленчуци - повече енергия.

Как да преминете към вегетарианство?

1. Твърдо сте решили да опитате този начин на хранене? Смущава ви реакцията на обкръжението ви? Не се притеснявайте, има много начини да излезете от положение, когато вечеряте заедно с близки и познати.

2. Като начало се откажете от някои видове червени меса, спирайки поетапно приемането им. Известно време консумирайте бяло месо, риба и морски продукти. Постепенно изключете и тях менюто си.

3. Започнете да си приготвяте различни ястия от зеленчуци и зърнени култури и ще видите, колко е интересно да бъдеш вегетарианец.

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноРецептиЗдравни съветиЛеченияСнимкиДиетиИсторияХранене при...Алт. медицинаНовиниЛайфстайлСоциални грижиХрани и ястияБотаникаПсихологияАнкетиСпортСъставкиНормативни актовеОрганизацииЗаведенияТестовеФизиологияИнтервютаПроизводителиОбразованиеОткритияКлинични пътеки