Начало Хранене Хранене при Хранене при заболявания Брадавици

Хранене при брадавици

Хранене при брадавици - изображение

Брадавиците са образувания по кожата, които най-често са доброкачествени и имат вид на възел или малък кръгъл издатък.

Причините за появата им са най-различни: папилома вирус, психични разстройства, слаб имунитет и други.

Първото нещо, което трябва да се направи, е да се установи причината за появата на брадавици. Ако виновник е пониженият имунитет, е необходимо да се консумират продукти, съдържащи витамини от групите А, С, Е. Ако пък образуването на брадавици е следствие на постоянен стрес и нервно напрежение, то следва да се наблегне на храните - антидепресанти. Трябва да се консумират и продукти с противораково действие. При наличие на папилома вирус това може да бъде първият сигнал за злокачествени новообразувания.

Да се консумират:

  • морска риба;
  • зеленчуци - домати, тиква, цвекло, моркови, ряпа, репички, чушки;
  • плодове и ягодоплодни - касис, всякакви цитруси, ягоди, боровинки, праскови, кайсии, сушени сини сливи, дрян, ябълки;
  • хляб с царевични, овесени и оризови трици;
  • листни зеленчуци - целина, спанак, лук, чесън, копър, магданоз, хрян;
  • ядки, семена и растителни масла;
  • зелен чай, шипкова отвара, компоти, прясно изцедени сокове.

 

Опасни и вредни продукти при наличие на брадавици:

  • фаст фууд;
  • алкохолни напитки;
  • кафе;
  • голямо количество сол;
  • маргарин;
  • консерви;
  • продукти със съдържание на Е-та;
  • колбаси;
  • непресен хляб, особено с плесен;

 

Всички тези продукти допринасят за развитието на ракови клетки, което е особено опасно при наличие на генитални кондиломи и брадавици със злакачествен характер.

3.7, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиХранене при...Заболявания (МКБ)ЛюбопитноАлт. медицинаБотаникаИзследванияЛечения