Черешов ликьор с канела и ванилия
Необходими продукти:
- 1 килограм узрели череши
- 1 чаена лъжица ванилия
- 400 милилитра водка
- 500 грама захар
- 3 листа от черешово дърво
- 4 зрънца карамфил
- щипка канела
- щипка индийско орехче
Начин на приготвяне:
Измийте черешите и ги почистете от костилките и дръжките.
Сложете ги в стъклена бутилка с широко гърло или използвайте буркан.
Засипете ги със захарта.
Добавете карамфиловите зрънца, канелата и ванилията, индийското орехче и листата.
Нека плодовете престоят на слънце или на топло място през следващите 8-10 дни.
Тогава налейте водката при тях и оставете така в продължение на 4 седмици.
След това прецедете и разпределете готовия ликьор в бутилки.
Наздраве!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
Снимки: chtopit.ru
Коментари към Черешов ликьор с канела и ванилия