Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Соленки Соленки с покритие от пармезан, подправки и чесново масло

Соленки с покритие от пармезан, подправки и чесново масло

Соленки с покритие от пармезан, подправки и чесново масло - изображение

Необходими продукти:

  • 1 1/4 чаени чаши топла вода
  • 1 чаена лъжица мед
  • 7 грама суха мая
  • 1 чаена лъжица сол
  • 3 чаени чаши брашно
  • 225 грама краве масло (разтопено)
  • 1 чаена лъжица чесън на прах
  • 100-150 грама настърган пармезан
  • 2 чаени лъжици сух риган
  • 2 чаени лъжици пресен розмарин
  • 1/4 чаена лъжица сушена мащерка


Начин на приготвяне:

В голяма купа смесете топлата вода, меда и маята. След около 5 минути, когато дрождите се активират, добавете брашното, солта и замесете еластично тесто, оставете го за половин час в намазнена купа.

Когато втаса, извадете върху набрашнена дъска и разделете на 4-6 части. Всяка от тях разточете, след това оформете тънки "въжета", които нарежете (дължината на парчетата е по ваш избор).

В блендер смелете пармезана заедно с подправките (ригана, розмарина и мащерката). Трябва да се получат трохи, изсипете ги в купа.

Смесете разтопеното масло и чесъна на прах.

Всяка соленка потопете в ароматната мазнина, след това оваляйте в трохите от пармезан с подправки и подредете в тава (застелете дъното й с хартия).

Изпечете във фурната (на 200 градуса) за около 15-20 минути, докато панировката покафенее.

Веднага извадете соленките от тавата, докато не са залепнали.

Да ви е хрупкаво!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: kumushka.com

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Категория