Соленки с покритие от пармезан, подправки и чесново масло
Необходими продукти:
- 1 1/4 чаени чаши топла вода
- 1 чаена лъжица мед
- 7 грама суха мая
- 1 чаена лъжица сол
- 3 чаени чаши брашно
- 225 грама краве масло (разтопено)
- 1 чаена лъжица чесън на прах
- 100-150 грама настърган пармезан
- 2 чаени лъжици сух риган
- 2 чаени лъжици пресен розмарин
- 1/4 чаена лъжица сушена мащерка
Начин на приготвяне:
В голяма купа смесете топлата вода, меда и маята. След около 5 минути, когато дрождите се активират, добавете брашното, солта и замесете еластично тесто, оставете го за половин час в намазнена купа.
Когато втаса, извадете върху набрашнена дъска и разделете на 4-6 части. Всяка от тях разточете, след това оформете тънки "въжета", които нарежете (дължината на парчетата е по ваш избор).
В блендер смелете пармезана заедно с подправките (ригана, розмарина и мащерката). Трябва да се получат трохи, изсипете ги в купа.
Смесете разтопеното масло и чесъна на прах.
Всяка соленка потопете в ароматната мазнина, след това оваляйте в трохите от пармезан с подправки и подредете в тава (застелете дъното й с хартия).
Изпечете във фурната (на 200 градуса) за около 15-20 минути, докато панировката покафенее.
Веднага извадете соленките от тавата, докато не са залепнали.
Да ви е хрупкаво!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: kumushka.com
Коментари към Соленки с покритие от пармезан, подправки и чесново масло