Сандвич с карамелизиран лук и кашкавал
Необходими продукти:
- 2 глави лук, нарязани на ситно
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 супена лъжица масло + още за намазване на хляба
- 1 супена лъжица кафява захар
- 1/2 чаена лъжица сол
- щипка черен пипер
- 8 тънки резена кашкавал, сирене грюер, чедър или друго по избор
- 8 филии хляб
Начин на приготвяне:
Лука, зехтина и 1 лъжица масло сложете в тиган. Задушавайте, като разбърквате от време на време, докато лукът започне да покафенява.
Намалете температурата и продължете пърженето още 15-20 минути, докато лукът се карамелизира и придобие тъмен цвят.
Поръсете със захар, сол и черен пипер, 2-3 минути по-късно свалете от котлона.
Охладете сместа напълно (при желание да съхраните, може да приберете покрит лука във фризер до 3 месеца, а когато решите да го използвате, размразете за една нощ в хладилника).
Направете сандвичи, като върху всяка филия сложите по едно парче кашкавал. Върху половината разпределете от карамелизирания лук и затворете. Така ще получите сандвич, който ще има два резена кашкавал, а между тях карамелизиран лук.
Намажете филиите от външната страна и ги запечете в тиган или на скара, докато хлебчетата се препекат, а кашкавалът се разтече.
Сервирайте ги възможно най-бързо, за да може да се насладите максимално на сандвича.
thespruceeats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БЕЛУГА ДЪРВЕН ХАМБУРГЕР В ОПАКОВКА 30884
САНДВИЧ ТОСТЕР ACADO
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Вкусни идеи за весели сандвичи
- 20 идеи за бързи и вкусни сандвичи - Първа част
- Хляб-сандвич с шунка, кашкавал и зеленчуци на фурна
- Карфиолен сандвич
- Рулца от хляб с шунка и кашкавал
- Направете си топъл сандвич с ютия за 1 минута
- Топъл сандвич със сирена на тиган
- Да слабеем със... сандвичи!
- Сандвич с мариновани яйца и цвекло
- Френски сандвич с яйце и шунка (Крок мадам)
Коментари към Сандвич с карамелизиран лук и кашкавал