Пълнени гъби с месо и кашкавал
Необходими продукти:
- 500 грама печурки
- 200-300 грама месо по ваш избор
- 100 грама кашкавал
- 1 морков (по желание)
- 1 глава лук (по желание)
- 2-3 скилидки чесън
- магданоз на вкус (или други зелени подправки)
- сол, черен пипер и други на вкус
- 2-3 супени лъжици олио, ако ще пържите месото
Начин на приготвяне:
Започнете с месото - изберете любимото си и го сварете или изпържете в нагорещено олио.
Ако сварите месото, след това го смелете заедно с крачетата на гъбите, лука и чесъна с помощта на машинка за мелене или използвайте блендер.
В случай че решите да изпържите, нарежете месото на малки парчета и го пригответе заедно с нарязаните на ситно зеленчуци. Разбира се, не забравяйте подправките (който и от начините за приготвянето на плънката да изберете).
Вариант е да не използвате зеленчуци, а към каймата да добавите 1 супена лъжица заквасена сметана или майонеза за повече сочност.
Напълнете гъбите, подредете ги в тава, поръсете с настърган кашкавал и изпечете във фурната до готовност.
Добър апетит!
Коментари към Пълнени гъби с месо и кашкавал