Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Пица Болонезе (от бутер тесто)

Пица Болонезе (от бутер тесто)

Пица Болонезе (от бутер тесто) - изображение

Необходими продукти:

  • 1 лист бутер тесто
  • 250 грама кайма (смес)
  • 1 домат
  • 1 пакетче фикс за спагети Болонезе
  • 250 милилитра вода
  • кашкавал на вкус
  • босилек за украса


Начин на приготвяне:

Запържете каймата за 5-7 минути в малко олио. Добавете ситно нарязания домат и пържете още 3-4 минути. Изсипете фикса, налейте 250 милилитра вода и нека сосът кипне. Варете го на умерен огън в продължение на 10 минути, като разбърквате от време на време.

Разточете листа бутер тесто и го сложете в тава върху хартия за печене. Разпределете равномерно плънката и по краищата подредете тънки ивици кашкавал.

кашкавал

Количеството, което остане, сложете върху каймата.

Старателно подвийте краищата на тестото и поставете в гореща фурна.

кашкавал

Когато кашкавалът се разтопи, а повърхността се зачерви, пицата е готова.


Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: lady.mail.ru

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Категория