Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Добре е да знаете ... Кулинарни хитринки Как да приготвяме гъбите

Как да приготвяме гъбите

от 26 юни 2014г., обновено на 09 март 2017г.
Как да приготвяме гъбите - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Разнообразието от ястия с гъби е огромно. Гъбите се осоляват, мариноват, варят, задушават, пекат, използват се като добавка към кайма, сосове, плънки и други. Сега ще ви запознаем с някои моменти, които са от значение, за да се радвате на сполучливи и вкусни гъбени изкушения.

  • С гъбените ястия отлично се съчетава индийско орехче.
  • Сушените гъби се накисват в подсолено прясно мляко, така ще станат като пресни.
  • Гъбената супа е по-вкусна на следващия ден след приготвянето.
  • Не забравяйте да подсолявате гъбените ястия. Те, също както и яйцата, рибата и зеленчуците, изискват използването на повече сол, в сравнение с останалите продукти. Но е необходимо да се внимава с количеството и да не се пресолява, за да не се развали вкусът на гозбата. Ако все пак това се случи, може да поправите грешката, добавяйки брашно (например, в гъбен сос), картофено пюре (за гарнитури), ориз, сметана, лук или още гъби.
  • Когато мариновате гъби, не забравяйте да използвате добавки като листа и корен хрян, например. Те възпрепятстват вкисването.
  • Преди да задушите гъби в мляко, сложете ги да се варят за съвсем кратко - буквално за 1 - 2 минути.
  • При мариноването добавяйте клонки от касис за аромат, а за да станат гъбите хрупкави - дъбови и черешови листа.
  • Сушените големи гъби първо сварете в супата, след това извадете, нарежете и върнете обратно в бульона.
  • Що се отнася до пърженето, ако решите да използвате този метод за приготвяне на ястия, имайте предвид, че много по-вкусно се получава едно гъбено асорти, отколкото да изпържите отделни видове гъби самостоятелно.
  • Печурките не бива да се измиват прекалено "грубо", защото вкусът им е съсредоточен в повърхностния слой и може просто да го "отмиете". Пресните гъби, които не са силно замърсени, може да почистите с хартиена кърпа.
  • Когато пържите гъби, първо ги поставете насилен огън и приготвяйте до зачервяване. След това намалете температурата. Така те няма да се получат слузести и лигави.
Още по темата:
  • Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
  • Колко време да варим различните видове гъби? Колко време да варим различните видове гъби?
  • Как да съхраняваме печурките - част 1 Как да съхраняваме печурките - част 1
  • Свинско с гъби в сметана Свинско с гъби в сметана
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
20.00лв. / 10.23 €

ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР

Коментари към Как да приготвяме гъбите

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Как да приготвяме гъбите
    www.framar.bg 
    на 18 August 2025 в 22:11
    Коментирайте "Как да приготвяме гъбите"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Добре е да знаете ...
  • Кулинарни хитринки
  • Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
  • Колко време да варим различните видове гъби?
  • Свинско с гъби в сметана
  • Как да съхраняваме печурките - част 1
  • Лисичка, Жълтокафява миризливка, Фуниевидна орешарка
  • Гъби с чушки и лук, задушени във вино
  • Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
  • Гъбите помагат при деменция
  • Гъбена каша с лук и заквасена сметана
  • Задушен боб с гъби и зеленчуци
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Все по-малко американци пият алкохол, все повече го смятат за вреденВсе по-малко американци пият алкохол, все повече го смятат за вреден

Все по-малко американци пият алкохол, все повече го смятат за вреден

от 18 авг 2025г.Прочети повече
При кръвно над 130 – лечение и спиране на алкохолаПри кръвно над 130 – лечение и спиране на алкохола

При кръвно над 130 – лечение и спиране на алкохола

от 18 авг 2025г.Прочети повече
Диета с ниско остатъчно съдържаниеДиета с ниско остатъчно съдържание

Диета с ниско остатъчно съдържание

от 18 авг 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Преглед при лекар, рецепти, лечение - по време на почивка

преди 33 дни, 8 часа и 53 мин.

Къде изчезна пробиотикът Вивомикс?

преди 38 дни, 12 часа и 15 мин.
Всички

АНКЕТА

Как се спасявате от летните жеги?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ДУРЕКС ОВЛАЖНЯВАЩ ГЕЛ REAL FEEL 50 мл

АНАНТРА ФИМЕЙЛ ЗА ЖЕНИ таблетки * 14

АРТРОАКТАЛ тинктура 100 мл

ДОКТОР УАКДЕС КАНЧНАР ГУГУЛ капсули * 60

ТЕНА ИЗМИВАЩА ПЯНА 3 в 1 БЕЗ ИЗПЛАКВАНЕ 400 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

САМ - Е НАТУРАЛ таблетки 400 мг * 20 ХЕРБАМЕДИКА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 18:16:45

КОЛОН КЛИЙНЪР ПЛЮС 449 мг капсули * 60 БИОТИКА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 18:16:02

САМ - Е НАТУРАЛ таблетки 400 мг * 20 ХЕРБАМЕДИКА

Коментар на: Ани от 18 авг 2025г. в 17:39:06

КОЛОН КЛИЙНЪР ПЛЮС 449 мг капсули * 60 БИОТИКА

Коментар на: Лия от 18 авг 2025г. в 17:27:12

СТАФИСАГРИА D6 пилули 10 гр.

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 авг 2025г. в 15:56:30
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival