Начало Хранене Рецепти Консерви Плодове Диня в медена марината

Диня в медена марината

Диня в медена марината - изображение

Необходими продукти:

  • 2 килограма диня
  • 4 десертни лъжици течен мед
  • 2 десертни лъжици захар
  • 2,5 литра вода
  • 160 милилитра оцет (9%)
  • 1 супена лъжица сол

 

Начин на приготвяне:

Динята трябва бъде узряла и да не е повехнала. Измийте я добре, без да отстранявате кората.

диня

Нарежете плода на не много дебели парчета във вид на полумесец.

След това всяко разрежете на триъгълните с равни размери.

диня

За да ви бъде по-лесно да подредите в буркани динята, отрежете ъглите на всяко резенче, както се вижда на следващата снимка. Не отстранявайте напълно твърдата част.

диня

В предварително стерилизирани буркани (най-добре е да използвате с малък обем, за да може съдържанието им да се изяде наведнъж след отварянето) подредете плодовите парчета, така че да не остава прекалено много свободно пространство помежду им.

диня

Залейте с вряща вода, която след 10 минути отцедете в съд, залейте още веднъж динята с кипяща вода и нея също прелейте в съда с първата доза.

диня

Съда с течността поставете върху горещ котлон. Когато водата заври, добавете захарта и солта, разбъркайте добре, за да се разтворят.

захар

След това сложете меда на части, пет минути по-късно налейте оцета и свалете съда от огъня.

мед

Залейте динята в бурканите с горещата марината, затворете, обърнете съдовете с капаците надолу, увийте в одеяло и оставете така за едно денонощие.

диня

диня

Динята е готова за зимата.

диня

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Категория