Гулаш с бира
Необходими продукти:
800 грама говеждо месо
3 глави лук
5 скилидки чесън
1 супена лъжица червен пипер
1 морков
1 червена сладка чушка
8 картофа
100 милилитра бира (или вино)
сол, черен пипер и дафинов лист - на вкус
2 супени лъжици растителна мазнина
3 супени лъжица доматено пюре
Начин на приготвяне:
Обелете лука и го нарежете, изпържете го нагорещено олио, добавете нарязаните скилидки чесън и моркова (на сламки).
След това нарежете месото на кубчета и го сложете в съда с останалите продукти. Нека всичко се приготвя на силен огън до полуготовност на месото.
Прибавете червения пипер, доматеното пюре, оставете ястието да се задушава 5 минути и налейте вода.
Добавете нарязаната чушка, обелените и нарязани картофи, бирата (или виното) и подправките.
Всичко се вари до готовност на продуктите.
Поднесете гулаша горещ.
Добър апетит!
Коментари към Гулаш с бира