Начало Хранене Е-тата в храните Антиоксиданти E370 - 1,4-Хептонолактон

E370 - 1,4-Хептонолактон (1,4-Heptonolactone)

E370 - 1,4-Хептонолактон (1,4-Heptonolactone) - изображение

Характеристика:

Хранителната добавка 1,4 хептонолактон се отнася към групата на антиоксидантите и в хранително-вкусовата промишленост изпълнява роля на регулатор на киселинността. В природата това вещество не се среща в естествен вид. Добавката Е 370 се синтезира от хидрокси карбонова киселина в лабораторни условия по химичен начин.

Употреба:

Хранителната добавка1,4 хептонолактон може да бъде използвана в процеса на производство на ванилия, изкуствени кокосови стърготини, сухи супи за бързо приготвяне, готови смеси за направата на десерти (желета, мусове, кремове и пасти). Освен това, добавката е в състояние да отстранява от хранителните продукти нежеланите примеси от мед, никел и желязо. Освен в хранително-вкусовата промишленост, антиоксидантът Е 370 се употребява в ролята си на стабилизатор на гориво и някои запалими смазочни материали.

Въздействие върху човека:

Към настоящия момент не може да се говори за потенциална вреда или полза за човешкия организъм от добавката Е 370, защото тя е забранена за използване в някои страни, тъй като не е преминала необходимите тестове. Поради риска от неблагоприятно въздействие върху човешкия организъм, регулаторът на киселинността 1,4 хептонолактон е забранен за употреба в хранително-вкусовата промишленост в Нова Зеландия, Австралия и редица европейски страни.

2.3, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЕ-тата в хранитеЗдравни съветиСоциални грижиНовиниЛюбопитноАлт. медицинаЛайфстайлНормативни актовеСпортЛеченияХранене при...СъставкиБотаникаИсторияФизиологияИзследванияХрани и ястия