Начало Хранене Групи храни и ястия Мазнини, маргарин, олио Рибено масло

Рибено масло

Рибено масло - изображение

Рибеното масло е известно със своите здравословни свойства и ползи за човешкото здраве. То съдържа незаменими мастни киселини, органични компоненти, осигуряващи енергия на организма и подпомагащи правилната му функционалност. Едни от най-полезните такива са Омега 3 и Омега 6, характеризиращи се с многобройни ползи за сърдечно-съдовата система и не само.

рибено масло

Що се отнася до храните, които са най-богати на мастни киселини,специално отредено място заема рибеното масло, което е отличен източник на Омега 3 мастни киселини. Консумацията на риба като скумрия, риба тон, сьомга или сардини е естествен начин за предоставянето им. Рибеното масло, предлагано на пазара, често пъти се намира в комбинация с други елементи и нутриенти като витамин E, витамин А, витамин B1, B2 или D, както и калций или желязо.

рибено масло

Приемът на рибеното масло се препоръчва при високи стойности на холестерол или триглицериди. В съчетание с изготвен индивидуален режим, техните нива биха могли да се намалят с от 20% до 50%. Мазнината защитава и подпомага дейността на сърдечно-съдовата система и освен това предотвратява вероятността от развитие на атеросклероза и хипертония. Рибеното масло намалява нивото на кръвната захар, регулира телесната маса, особено при податливи на затлъстяване хора. Неговата консумация подсилва здравето на очите, предотвратявайки развитието на различни очни заболявания и не само.

рибено масло

Отразява се положително на нервната система, подобрява мисловните процеси и паметта и защитава от развитието на депресия, психоза или по-тежки разстройства. Рибеното масло помага и защитава от появата на канцерогенни клетки, остеопороза, спонтанни аборти и безсъние. Използва се като средство, облекчаващо парадонтозни състояния или възпалени венци, при акнеична кожа и други.

рибено масло

Ползите от него са много, поради тази причина маслото се използва с медицински, фармацевтични, козметични цели и в кулинарията. Влиза в състава на хранителни добавки и се използва като самостойна такава. Обогатява състава на лосиони и кремове за лице и тяло, пасти за зъби и други. В кулинарията се използва за подправяне на салати, ястия, сосове. Рибеното масло бихте могли да откриете в аптечната мрежа, био магазините и хипермаркетите.

 

По статията работи: Русиана Михайлова

 

Източник: www.natursan.net
Снимки: elblogdelmar.com; mejorconsalud.com

5.0, 2 гласа

ХРАНИТЕЛНА СТОЙНОСТ ПРИ 100ГР.

Мазнини90 гр.
Калории902 кал.

ВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ

витамин E, витамин А, витамин B1, B2

ДРУГИ

Други полезниОмега 3 и Омега 6 мастни киселини

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЗдравни съветиИсторияЛюбопитноСпортПрезентации