Ментово кафе със сметана и шоколад

Необходими продукти:
50 милилитра течна сметана с 35% масленост
3 чаени лъжици смляно кафе
50 милилитра ментов ликьор
50 милилитра кафеен ликьор
черен шоколад за украса
Начин на приготвяне:
Изсипете смляното кафе в джезве, залейте с 350 милилитра вода и поставете на котлона. Нека течността кипне, но не варете. Свалете от огъня, оставете да престои 4-5 минути, след което прецедете.
Разпределете двата вида ликьор в две подходящи високи чаши и разбъркайте. Допълнете с горещото кафе.
Разбийте сметаната и с нея украсете напитката. Завършете аранжировката с настърган черен шоколад. Може да добавите и пресни сезонни плодове, ако желаете.
Снимка: supersadovnik.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КАФЕ АРАБИКА С ГЪБА РЕЙШИ смляно за еспресо 227 г RA HYGEE
КАФЕ АРАБИКА С ГЪБА ЧАГА смляно за еспресо 227 г RA HYGEE
ЛИНГЖИ КАФЕ 3 В 1 сашета * 20 DXN
ЛИНГЖИ КАФЕ 3 В 1 1 кг DXN
Безплатна доставка за България!ЦИКОРИЯ С ЦЕЙЛОНСКА КАНЕЛА прах 100 г ЗДРАВНИЦА
РЕТРО КАФЕ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Топли напитки
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Спазмолитици
- Какво трябва да знаем, когато разбиваме сметана
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Бодлив залист, Месарска метла, Миши чемшир, Миши трън, Самодивски чемшир, Див чемшир
- Мента - полезни свойства и приложения
- Направете си домашни ментови бонбони срещу запушен нос, кашлица и болки в стомаха
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Електролитни напитки – кога са полезни и кога не
Коментари към Ментово кафе със сметана и шоколад