Вишнев пунш

Необходими продукти:
1 чаша черен чай
1 среден лимон
2 зрънца карамфил
0,5 л червено вино
100 грама вишни без костилки
2 с. л. захар
щипка ванилия
щипка канела
Начин на приготвяне:
Измийте лимона и го разрежете на две. Вземете едната половина, в нея сложете карамфила, поставете в тенджера, налейте виното и чая, след това добавете вишните, канелата, захарта и ванилията. Затворете с капак съда и оставете за 5-7 минути на среден огън. Изключете котлона и нека пуншът постои така 15 минути. След това извадете лимона, разлейте напитката и украсете с тънки резени от неизползвания лимон.
Пуншът се поднася горещ. Смята се за отлично средство срещу простуда. Може да променяте количеството продукти, за да получите различни вкусови оттенъци.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИШНЕВИ ДРЪЖКИ 50 г БИЛКИ КАРМЕН
ЧАЙ ЦЯР ПРИ БЪБРЕЧНИ ПРОБЛЕМИ филтър * 30
ЧАЙ ФИЛТЪР ВИШНА И БЪЗ * 20 БИОПРОГРАМА
БИЛКОВ ЧАЙ МЪЖКИ НАСИПЕН 120 г БИОХЕРБА
БИЛКОВА СМЕС №3 200 г ЗДРАВНИЦА
БИЛКОВА АПТЕКА БИЛКОВ ЧАЙ ЗА БЪБРЕЦИ ПО РЕЦЕПТА НА ПРОФ. ЛАМБРЕВ филтър * 20
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Алкохолни напитки
- Листа от къпина - ползи и приложение
- Вишна - лечебни ползи и противопоказания
- Липа
- Пийте чай от джоджен срещу разстройство и стомашни проблеми, дори и при деца
- Мента
- Бял равнец, Гущерка, Пачи пера, Посечена трева, Еневичка, Ресулява билка
- Комбинирайте чай от лайка със сода, за да излекувате болното си гърло
- Кои са най-вредните напитки за вашето тяло
- Безалкохолен коктейл Светофар
- Орфеево цвете, Родопски силивряк, Родопска хаберлея, Каберлия, Китара, Стирака, Шапива билка
Коментари към Вишнев пунш