Карамел
Полуфабрикатите, използвани за направата на карамел съхраняват полезните свойства в него. Плодовият карамел е източник на въглехидрати, редица витамини и микроелементи. Ароматизаторите придават устойчив освежаващ ефект, а заместителят на захарта предпазва от кариес и съдържа по-малко калории. Карамелът може да се употребява от диабетици.
Този продукт намира своето приложение и в медицината: появява се карамел с наличието на фитокомпоненти и богат на витамини. Различните добавки, например прополис, имат укрепващо и заздравяващо действия; градинският чай и лавандулата помагат при простуда и имат успокояващ ефект; екстрактите от женско биле и пелин са полезни при кашлица и сърдечна недостатъчност, дават на карамела лечебни свойства и имат температуропонижаващо, успокояващо и общоукрепващо действия; цветният прашец помага при анемия и понижен имунитет.
Хранителна стойност при 100гр.
| Вода | 4.4 мл. |
| Белтък | 0.0 гр. |
| Мазнини | 0.1 гр. |
| Въглехидрати | 77.7 гр. |
| Калории | 296 кал. |
Продукти свързани със СТАТИЯТА
КАРАМЕЛ КРЪНЧИ 100 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
НовЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА CHIFON BELLE 100 мл
ЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА MISSY 100 мл
ФРЕШ ДЖУС ДУШ ГЕЛ С КАРАМЕЛ И КРУША 500 мл
ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА МИРАДА HASHTAG 85 мл
УОРМЪП ЗАТОПЛЯЩО МАСАЖНО МАСЛО С АРОМАТ НА КАРАМЕЛ 150 мл
СТАТИЯТА е свързана към
- Сладкарски изделия
- Карамелизирана захар - рецепта
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Карамелен сос от кондензирано мляко и мед
- Карамелизирани орехи (с масло)
- E150(a) Карамел обикновен
- Карамелен крем-мус (за торти и сладкиши)
- Шоколадови тарталетки с карамел
- Печен лук с олио и захар под фолио
- Твърди карамелени бонбони
- Лесен лимонов сладкиш с карамел
Коментари към Карамел