Начало Хранене Рецепти Сосове, глазури, сиропи и подправки Доматени Ябълков кетчуп с чесън и канела

Ябълков кетчуп с чесън и канела

Ябълков кетчуп с чесън и канела - изображение

Необходими продукти:

  • 10 килограма ябълки
  • 1 литър доматено пюре
  • 2 чаени лъжици канела
  • 3 глави чесън
  • 5 зърна карамфил
  • 3 супени лъжици сол
  • 3 чаши захар
  • 1 супена лъжица оцет
  • 7,5 чаени чаши вода

 

Начин на приготвяне:

Обелете и смелете чесъна. Ябълките почистете от кората и семената, а месестата част залейте с шест чаши вода и сварете до омекване. Изчакайте течността и плодовете да се охладят, след което пресипете в блендер и смелете (заедно с водата). Налейте доматеното пюре, останалата вода, сложете захарта, солта и отново разбийте.

Поставете сместа върху котлона и варете в продължение на час и половина, като 10 минути преди да свалите от огъня, добавете канелата, чесъна, карамфила и оцета.

Разпределете готовия кетчуп в предварително стерилизирани буркани и затворете.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: rerecept.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноЛайфстайлАлт. медицинаСнимкиДиетиБотаника