Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Яйца шакшука със спанак

Яйца шакшука със спанак

Яйца шакшука със спанак - изображение

Необходими продукти:

  • 1 супена лъжица зехтин
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 1 супена лъжици краве масло
  • 1 супена лъжица брашно
  • 3/4 чаена чаша прясно мляко
  • 1/4 чаена чаша доматен сос
  • 1/2 чаена лъжица кимион
  • 1/4 чаена лъжица черен пипер
  • 1/2 чаена лъжица готварска сол
  • 3 чаени чаши бейби спанак
  • 4 яйца
  • морска сол за поръсване


Начин на приготвяне:

Нарежете лука на ситно и го запържете в 1 лъжица зехтин, докато омекне и стане прозрачен. Пресовайте 2 скилидки чесън и ги пържете за минута.

Съберете зеленчуците в единия край на тигана и на празното пространство разтопете маслото. Изсипете в него брашното и разбъркайте. Добавете с непрекъснато бъркане млякото и след това сложете доматения сок и подправките.

Ред е на спанака и продължете да готвите още няколко минути, докато омекне. Разбъркайте с лука.

Разделете продуктите между два отделни огнеупорни съда и във всеки направете по две малки вдлъбнатини в доматения сос, в които чукнете яйцата - по 2 на порция.

Покрийте с алуминиево фолио и печете 10 минути, докато яйцата побелеят. Поръсете ястието с морска сол и сервирайте с препечен хляб.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruceeats.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиРецептиЛайфстайлХрани и ястияАнкетиЛюбопитноНовиниХранене при...ВидеоСнимкиДиетиАлтернативна медицина