Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Шакшука на филийка

Шакшука на филийка

Шакшука на филийка  - изображение

Необходими продукти:

  • 9 филии пълнозърнест хляб
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 1 глава лук – нарязана на кубчета
  • 2 червени чушки – почистени и нарязани на ситно
  • 3 скилидки чесън – нарязани на дребно
  • 2 чаени лъжици сол
  • 1 чаена лъжица черен пипер
  • по 1 чаена лъжица червен пипер и кимион
  • 1/2 чаена лъжица лют червен пипер
  • 1 голяма консерва от нарязани домати (800 грама)
  • 9 яйца
  • 1/2 чаена чаша магданоз – наситнен

Начин на приготвяне:

 

Наредете филиите хляб в тава върху решетка. Запечете ги за 8 минути на 170 градуса.

Загрейте зехтина в чугунен тиган и запържете лука за 5 минути, добавете чушките и пържете още 5 минути, докато омекнат.

Сложете чесъна, подправките и доматите и оставете ястието да къкри 15 минути, докато се сгъсти.

Разпределете сместа върху 9-те филийки и ги намажете. Върху всяка направете малък кладенец в сместа, в който чукнете по 1 яйце.

Подправете и запечете 20 минути, или до желаното приготовление на яйцата.

Поръсете с магданоз и сервирайте филийките топли.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиРецептиЛайфстайлХрани и ястияАнкетиЛюбопитноНовиниХранене при...ВидеоСнимкиДиетиАлт. медицина