Начало Хранене Рецепти Десерти От плодове Халва с нар

Халва с нар

Халва с нар - изображение

Необходими продукти:

  • 3 супени лъжици кокосово масло
  • 125 милилитра кленов сироп, агаве или разтопен мед
  • 1 супена лъжица екстракт от ванилия
  • 340 грама светъл тахан
  • 4 супени лъжици семена от нар
  • 2-3 супени лъжици мед
  • щипка хималайска сол

Начин на приготвяне:

На много ниска температура разтопете кокосовото масло. Прибавете избрания сироп (кленов, агаве), ванилията и солта. Сложете тахана и разбъркайте добре с вилицата, докато получите гладка смес. Добавете семенцата нар (оставете малко за декорация) и притиснете с вилица, така че да ги спукате.

В малка тавичка, покрита със стреч фолио, изсипете половината смес и добавете 2-3 супени лъжици мед, като съвсем леко разбъркате с върха на вилица или клечка. Изсипете и другата част от халвата.

Украсете със семената от нар и оставете във фризера. Отрежете няколко парчета и се насладете на вкусния десерт. Съхранявайте в хладилника или камерата.

Да ви е сладко! 

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: www.psychologies.co.uk


Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноАлтернативна медицинаДиетиБотаникаЛайфстайл