Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пълнена тиква с крема сирене, кайма и кашкавал

Пълнена тиква с крема сирене, кайма и кашкавал

Пълнена тиква с крема сирене, кайма и кашкавал - изображение

Необходими продукти за четири порции:


  • 2 спагетени тикви (вид тиква)
  • 2 глави лук, обелени и нарязани ситно
  • 500 грама телешка кайма
  • 1 чаена чаша фино нарязани домати
  • 200 милилитра доматен сок
  • сол, черен пипер и кимион на вкус
  • 5 грама червен пипер
  • 300 грама крема сирене
  • няколко стръка пресен босилек
  • няколко стръка пресен магданоз
  • 2 листенца прясна мента, нарязани ситно
  • 250 грама настъргана моцарела или кашкавал
  • зехтин за запръжка


Начин на приготвяне:


Разрежете тиквите на две части и ги почистете. Издълбайте с лъжица месестата им част и я оставете настрана. В тиган загрейте зехтина и запържете лука и каймата.

пълнена тиква с крема сирене, кайма и кашкавал

Овкусете със сол, червен пипер, черен пипер и кимион на вкус. Добавете доматите, отделената тиква и доматения сок, разбъркайте и намалете мощността на котлона.

пълнена тиква с крема сирене, кайма и кашкавал

Гответе на тих огън, докато течността се редуцира. В купа смесете крема сиренето с босилека, магданоза и ментата. Разбъркайте и разпределете сместа в четирите половини от зеленчука.

пълнена тиква с крема сирене, кайма и кашкавал

Гарнирайте с месната плънка и поръсете с кашкавала.

пълнена тиква с крема сирене, кайма и кашкавал

Загрейте фурната на 200 градуса, подредете тиквите с тавички, налейте около 250 милилитра вода във всяка и изпечете за 30 минути. Охладете, разпределете ястието в порции и поднесете.

пълнена тиква с крема сирене, кайма и кашкавал

Бон Апети!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: globalgrub.blogspot.es

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиХрани и ястияЗдравни съветиАнкетиЛюбопитноЛайфстайлДиетиБотаника