Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пълнена тиква с кайма и боб

Пълнена тиква с кайма и боб

Пълнена тиква с кайма и боб - изображение

Необходими продукти:

  • 1 малка тиква от 1,3 килограма
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1 щипка сол
  • 1/2 чаена чаша нарязан на ситно лук
  • 1 скилидка чесън, наситнена
  • 250 грама телешка кайма
  • 1 чаена чаша сварен червен боб
  • 1/2 чаена чаша нарязани домати от консерва
  • 2 супени лъжици доматена паста
  • 1 чаена лъжица сол
  • 1/2 чаена лъжица черен пипер
  • 2 чаени лъжици лют червен пипер
  • По 1/2 чаена лъжица червен пипер, кимион, канела
  • 1/2 чаена чаша вода
  • 220 грама крема сирене
  • 2 чаени чаши сирене Монтерей Джак
  • Див лук за сервиране

Начин на приготвяне:

Отрежете капака на тиквата и почистете вътрешността.

Намажете вътрешността на тиквата с 1 лъжица зехтин и поръсете с щипка сол.

Печете я 20 минути на 190 градуса, докато омекне.

Докато тиквате се пече, пригответе пълнежа: Затоплете останалия зехтин и в него запържете лука и чесъна за 2 минути.

Добавете каймата и пържете за 7-10 минути, докато покафенее. Сипете боба, доматите, доматената паста, подправките и водата. След 5 минути намалете температурата и добавете крема сиренето и 1 чаена чаша от сиренето Монтерей Джак. Когато се разтопят сирената, свалете от котлона.

Напълнете тиквата с пълнежа, поръсете с останалото сирене Монтерей Джак и печете за 2-4 минути на грил, за да се препече сиренето и да се разтопи.

Изчакайте 5 минути да се охлади и сервирайте с различни крекери или като основно ястие.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноАнкетиДиетиСнимкиЛайфстайлБотаника