Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Печени картофи с розмарин, чесън и горчица

Печени картофи с розмарин, чесън и горчица

Печени картофи с розмарин, чесън и горчица - изображение

Необходими продукти:


  • 2 супени лъжици дижонска горчица със семена
  • 3 супени лъжици зехтин
  • 2 пресовани скилидки чесън
  • 1/2 чаена лъжичка сок от лимон
  • 1 супена лъжица нарязан ситно пресен розмарин
  • 1/2 чаена лъжичка сол
  • черен пипер
  • 1 килограм пресни картофи, измити и нарязани с коричката
  • 2 чаени лъжички нарязан пресен магданоз


Начин на приготвяне:


Загрейте фурната на 200 градуса и намаслете тава. Нарежете картофите през средата и ги оставете настрана.

картофи с розмарин и чесън

В купа сложете зехтина, горчицата, чесъна, лимоновия сок, розмарина, солта, черния пипер и разбъркайте сместа.

 картофи с розмарин и чесън

Прибавете картофите и разбъркайте отново.

картофи с розмарин и чесън

Изсипете зеленчуците в тавата, поръсете ги с нарязания ситно пресен магданоз и запечете за 30 минути. Охладете картофките, разпределете ги в чиния и поднесете, украсени с пресен розмарин.

картофи с розмарин и чесън

Бон Апети!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.garlicandzest.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияДиетиАлт. медицинаЛюбопитноИсторияСнимкиЛайфстайлБотаникаНовиниЛечения