Начало Хранене Рецепти Гарнитури Със зърнени храни и варива Печена салата Табуле с булгур, чери домати и нахут

Печена салата Табуле с булгур, чери домати и нахут

Печена салата Табуле с булгур, чери домати и нахут - изображение

Необходими продукти:

  • 600 грама чери домати
  • 60 милилитра зехтин
  • сол и черен пипер
  • 240 грама булгур
  • 1 средно голяма глава стар лук
  • 450 грама нахут (предварително сварен или от консерва)
  • връзка едро нарязан магданоз
  • лимонов сок


Начин на приготвяне:

Изпечете чери доматите с 5 супени лъжици зехтин във фурната на средното ниво при 220 градуса, докато омекнат (30-40 минути).

В отделна тава разпределете равномерен равен слой от булгура и запечете до златисто (15-20 минути), като след 10 минутата разбъркайте.

Прехвърлете булгура в тенджера.

Смесете нарязания напречно на тънки парчета лук към доматите, разбъркайте и подправете. Запечете, докато лукът омекне и придобие златист цвят (необходими са около 20 минути, като разбъркайте по средата на термичната обработка).

Междувременно пригответе булгура според инструкциите, посочени върху опаковката. Подправете и смесете с нахута. Добавете магданоза, доматите, лука, налейте една супена лъжица зехтин и лимонов сок на вкус.

Поднесете салата с резени лимон.

Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vseizumitelno.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитно